Ochtend in mijn hoofd

Er zijn nog mensen die niet goed weten waarheen. Er zijn nog vrouwen met twee armen om mij heen. Er zijn nog helden die op wacht staan met de vuisten dichtgeknepen. Er zijn nog dagen ongeteld, dus ongemaakt. Er zijn nog liedjes die mij diep hebben geraakt. Er zijn nog vrienden waarbij ik niet steeds van nul moet herbeginnen. En verder vragen onbeantwoord, ongesteld. En verder trots die alle tegenwind omzeild. En verder weg dan al wat grenst verlies ik grond onder mijn voeten. En verder is er soms verdriet, vraag niet waarvan. En verder liefde die ik niet doseren kan. En verder denk ik vaak aan jou en mijn ontbreken aan verleden.

En ik moet zeggen dat ik alles soms vergeet; dat gaat het beste als ik drink tot in de morgen. Voor wie wil voorspel ik graag het mooie weer. Ik heb een ochtend zelden helderder beleefd.

Het vergeten, dat heb ik geprobeerd. We waren dronken en we dansten in de morgen. Als jij dat wil voorspel ik jou een andere keer. Ik heb een ochtend zelden helderder beleefd. Ik heb een ochtend zelden helderder beleefd.