Het laatste weekend van augustus keer ik tot tweemaal toe terug naar Studio.
- vr 27/08 ben ik met een horde andere ex-Studio-studenten present op een nostalgische gala-avond, gepresenteerd door Tine Embrechts en Karlijn Sileghem: Studio The Resurrection.
- zo 29/08 hernemen we in de namiddag op Cultuurmarkt in De Studio 'Laat die duif niet achter het stuur!', een voorstelling die ik het voorbije seizoen mee realiseerde bij luxemburg.

Villanella wil in samenwerking met andere jongerentheaterhuizen (luxemburg, Het Gevolg, Laika, Froe Froe, Transparant, De Maan) De Studio nieuw leven in blazen. Het is een hartverwarmend en noodzakelijk initiatief dat alle steun verdient.. teken daarom ook zeker even de petitie hier!

mijn 'Steun De Studio' quote:
Het gebouw ademt generaties theater, het ademt nu theater, en het moet adem blijven bieden aan het theaterkabaal van de toekomst. Ikzelf heb er alles geleerd, als speler, als toeschouwer, als mens. Ik heb er mezelf gevonden, en teruggevonden, opnieuw en opnieuw en opnieuw. 'We moeten worden wie we zijn!', schreeuwde een docent op zekere dag bij aanvang van de spelles. Ik heb dat toen braaf genoteerd, maar later pas begrepen. Daarom stel ik nu op mijn beurt: 'De Studio is een theaterplaats, laat het dat ook blijven worden!'

Bookmark and Share